Wednesday, December 10, 2008

wajah-wajah ceria - 1

Khadijah selepas bangun tidur. Sedar-sedar ummi tengok kain alas tidur dah duk atas kepala dia.. Khadijah dah besar, maybe dah 5kg plus. Mungkin bunyi macam ringan je kan tapi yang penting development lain dia ok. Badan dah tegak, tulang dah keras, dah pandai senyum dan gelak. Juga dah tahu cari bila ada orang panggil nama dia. Dalam proses nak meniarap sendiri..

Ini pula gambar aisyah yang cuba nak senyum. Bila ummi cakap kakak senyum lah, ummi nak ambil gambar. Ini lah hasilnya..

3 stooges. Mereka sepupu. Dari kiri Ammar (1thn8bulan), aisyah (2thn) dan anas (2thn4bulan). Mereka cuma beza 4bulan antaranya. Tapi anas dgn aisyah akan masuk sekolah sekali. Punya lah susah nak snap gambar bertiga ni, tengoklah tu, ummi nak ambil gambar, diaorg semua tengok mak mereka..

Dan lihat lah wajah ceria saya ni.. makin aktif, makin bijak. Moga anak ummi ini terus membesar dgn sihat dan cergas. Moga jadi inspirasi mummy fahry, yang insyaAllah fahry juga suatu hari nnt akan membesar seperti khadijah. InsyaAllah...

4 comments:

rafiza said...

kak mirah
salam..
pekaba?
rafiza sini..
dah ada blog rupenye...
akak,
banyaknya stok susu..
nak minta panduan ni..
fatimah amani dulu berjaya sampai 6 months je..
kalau boleh yg 2nd ni (insyaAllah lahir next february) nak fully breast feed up to 2 yrs..
akak pakak breastpump jenama n jenis apa ek?
atau akak pump pakai tangan je..
akak beli packs n botle untuk simpan tu di mana?

tu dulu nak tanya..
tengah kumpul duit nak membeli ni..

ok thanks
wassalam

::Umi Sufira:: said...

Mirah, anak mirah comel2 yer..=D Syukur Khadijah dah kuat and development dia OK! cepat2 meniarap boleh kemas satu umah..hihi..

mirah said...

salam rafiza
alhamdulillah sihat
ohh congrates on the coming new baby.
akak pakai pump brand avent. Baru beli last june tp sgt effective.
Before that, pakai medela mini-e dgn pakai tgn je
botol & packs boleh beli di momslittleones.com
ok nnt ada apa2 lagi nak tanya, sila kan lah yea..
btw apa address blog awak ni.. tak boleh nak buka pun..

mirah said...

mimi, comel yer..
tapi org cakap semua muka mcm abah diaorg. ummi amik part warna kulit je kot..huhu..