Tuesday, October 7, 2008

Cerita hari raya

Mm..raya dah hampir seminggu berlalu. Ummi dan anak2 masih di Trg ni... Jgn jeles..ummi bercuti sampai jumaat ni.InsyaAllah sabtu ni kami balik KL semula. Byk benda berlaku raya kali ni, tp yg paling sykur sbb anak2 semua ok walaupun travel jauh kali ni. Raya di muar dan kota tinggi was fine. The foods that my MIL cooked was superb.Mmg suka lah mak masak. Sesekali ubah selera makan masakan sana mmg best jugak lah. Ummi makan tak ingat apa, mujur adik tak sakit perut..hihi..

Kakak dan adik pun behave well dalam kete msa on the way blk trg. Almost 10hrs journey gak. Smpi di Ktrg, jammed pula sblm smpi umah NekSu, adalah dekat sejam gak. Masa ni mmg kakak aisyah dah tak senang duduk.Terpaksalah ummi ulang baca 123,abc bagai shingga smpi umah.Ummi cakap lagi 10min kita sampai,so kakak pun diamlah. Lps 10min tak sampai2 jugak, kakak mula lah bising, pastu nak duk depan sama dgn ummi dgn adik. Mana boleh sayang.. Akhirnya sampai jugaklah kn...

Gmbr nnt lah ummi upload. Tak byk bergambar pun kali ni..tp adalah jugak sekeping dua gmbr family.

4 comments:

::Umi Sufira:: said...

Uwaa...jelesnya mirah cuti sampai Jumaat!!BTW, hati2 perjalann balik yer..=Drive carefully, safe journey..ihik

mirah said...

tq..
hihi thn ni puya annual leave tak guna lagi. Blk lama sbb since khadijah lahir, tak blk trg lagi, dkt 7 bln gak lah tak blk trg. ASyik makabah ulangalik dtg KL je.

Mummy HnH said...

amboi2, lamanya cuti... jeles2 :p

mirah said...

arnie,
mmg lah best dpt cuti lama tp rindu gak nak balik ofis semula. Hubby dah balik kl dlu, jumaat baru blk sini semula. SAbtu pgi kami gerak balik kl semula. Mm..kejap je rasa dh nak blk sna semula..