Tuesday, August 4, 2009

Induksi

Alhamdulillah kesihatan anak-anak saya makin baik. Hanya tinggal batuk dan mild selsema bagi aisyah dan mild selsema sahaja bagi khadijah. Harapnya dalam sehari dua lagi akan fully recover, maka dapatlah bawa mereka ke bengkel di bagan lalang nanti hujung minggu ni. Tapi, kalau tak pun, masih juga kena bawa mereka, kena stay in-room je lah kalau masing-masing tak sihat lagi.


Maaflah kalian sebab saya tak dapat nak update blog ni regularly sekarang, selepas induksi jabatan minggu lepas, saya dikehendaki hadir kursus induksi universiti bermula 3 - 21 Ogos 2009 (8.30 pagi - 2.00 petang). Maka, saya hanya akan berada di pejabat menyelesaikan kerja-kerja tertunggak bermula 2.00 - 5.00 petang saja. Itupun kalau religiously masuk terus buat kerja. Jadi, saya tidak wajarlah menulis blog di waktu pejabat :). Sigh. Baru first day pergi induksi, balik pejabat dah pening dah tengok worklists yang panjang tu. Sampai tetiba stress hingga berdenyut kepala tau, tapi kejap je lah, pastu dah ok.


p/s: Saya cuba upload gambar tapi entah apa masalahnya, tak dapat nak drag pula gambar tu, maka tak dapatlah nak tunjuk gambar terbaru anak-anak saya kat kalian. Nanti saya try lagi ek. Guna windowa vista kat rumah ni lain pula rasanya berbanding windos xp di pejabat. Haih.

5 comments:

ar.nie said...

Owh Mirah, lama laa nnt ber'hiatus' ekk. Hehe.

Saya pon nnt kurang berblogging juga (kot!), sebab dah tambah "aktiviti baru" lah. Mirah nie one of my idola lah. :)

mirah said...

Nampaknya begitulah. Hari ni balik awal pula, maka adalah sesi bloghop sebentar.

Arnie, apalah aktiviti baru itu? ku tertanya-tanya ni.. :). Uish takde apa nak diidolakan nih. Segan mirah ni.

lia said...

mirah.... mmg vista ni xbrape user frendly kan? sbb baru tukar pc, terasa mcm terkial2 d buat nyer hu3...

mirah said...

lia,
oh sungguh tak best kan. Tp notebook tu mmg tak leh pakai windows xp. Maka haruslah sabar je guna kan... hehe..

suealeen said...

berblog ni kalo ada benda halang abih la.. chance rumah nak bersawang tu tinggi sekali. boleh plak tu rasa tak bersalah tinggal blog.. hehe