Thursday, December 17, 2009

Langkawi 2009

Kami bertolak seawal jam 4.30 pagi ke Kuala Perlis. Kepala masih berpusing-pusing sebenarnya waktu itu, mujur boleh tidur dalam kereta, tapi tak lena juga, hubbyku pecut kereta 160-170km/hr kat highway. Sebelum tu baru sampai dari Acheh jam 5.oo petang dan sampai rumah jam 7.oo malam lebih. Pemergian ke langkawi kali ini memang mengujakan. Dari yang tak plan nak beli apa, ha amik kau tambah satu beg dan 3 plastik besar barang perhiasan dan mangkuk kaca. Mujur naik kereta, kalau naik flight, confirm kena reject dah ni, tu tak termasuk barang-barang mak dan abang sekeluarga. Kami pergi 9 orang dewasa dan 3 kanak-kanak. Tapi 3 orang kanak-kanak tu pun dah cukup happening, masing-masing geleng kepala melihat gelagat mereka bertiga, tu takde lagi 3 hero anak-anak kakak.

Kami stayed di Kuah, senang kalau nak shopping katanya. Memang pun, jalan kaki je semua boleh access. Second day barulah ke Makam Mahsuri, Padang Matsirat, Pantai Cenang etc. See gambar kat bawah ni, khadijah tengah enjoy main pasir kat Pantai Cenang sambil kami melihat matahari terbenam.
Khadijah puas dilepaskan berjalan dan ke sana ke mari ikut suka hati dia. Biasanya kami dukung je dia, tak larat nak kejar.

Ha ni lah dia hero dan heroin kami di Langkawi. Dapat belon sorang satu beli di Padang Matsirat. Aisyah Humaira' dan Ammar Abdul Rahman. Dah macam twin pun ada.

Ini aksi mereka naik kereta coin tu kat Jeti Langkawi sementara tunggu nak naik feri.

Keseluruhannya memang berbaloi. Kami dapat beli barang dengan harga 20% diskaun, menambahkan koleksi bunga yang ada. Setelah menghabiskan duit di Acheh, balik sini habis duit di Langkawi pula, mujur mr hubby sporting, cuma dia cakap beli ni simpan dulu ya, tunggu masuk rumah baru, baru guna. Oraitlah tu, rumah sekarang pun memang takde tempat nak display semua tu. Apapun, thanx abang. Juga terima kasih buat abah dan mak, nanti kita datang lagi ya.

p/s: Acheh - part 2 sambung kemudian k.