Friday, January 30, 2009

Lulus

Setelah sekian lama ummi menahan diri dari berblog walaupun ada juga melompat-lompat ke blog kawan-kawan dan meninggalkan jejak, akhirnya hari ini ummi lega amat ni.
ALhamdulillah! Ummi telah lulus viva pagi tadi dan tentatively sudah dapat master of degree.
Syukur yang amat pada Mu Ya Allah kerana mempermudahkan segalanya bagi hambaMu ini. Walaupun diserang demam sejak ahad lalu, ditambah dengan batuk, selsema dan hampir hilang suara. Akhirnya kesemua rasa gusar, risau, takut dan segalanya hilang sekelip mata.


Tidak dapat digambarkan rasa gembira dan terharunya kerana pengajian ini berjaya ditamatkan. Senyum sampai ke telinga tak habis lagi ni..hehe..

12 comments:

::Umi Sufira:: said...

mirah, congrats!bila nk ikut jejak langkah mirah ni....

Ina Hashim said...

alhamdulillah...at last...

mirah said...

mimi, k ina,

thanx for the wishes..
mmg at last habis juga ni.
Mimi, cepat2 lah apply sambung study lagi..

Mummy HnH@arnie said...

Congrats mirah!
Mesti seminggu senyuman tak lekang dari muka... *wink*

Dayah said...

alhamdulilah berjaya
tahniah Mirah!!

mirah said...

arnie, thanx..
yea rasa senang hati sgt.
Syukur sungguh ni.
Next week kami ada family trip, sort of rewards gak lah ni.. hihi..

mirah said...

Dayah, thanx yea..

Mohd Ramzi Ahmad said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Ramzi Ahmad said...

tahniah kak mirah :) lepas ni jadi RO atau sambung PhD?

suealeen said...

Alhamdulillah...

mirah said...

thanx ramzi..
Ada beberapa perkara belum dapat diputuskan. i) peg sains hari tu dapat reserved (belum tentu dapat lah tu kn); ii) tunggu interview PTD next month.

Klu end of this year blm dpt permanent job, insyaAllah will consider utk PhD pula. Apapun moga Allah lorongkan yg terbaik utk akak.

mirah said...

thanx k sue.. :)
mirah masih ingat lagi saat khadijah di NICU selama 2bulan 11 hari, mirah juga bergelut di rumah siapkan tesis tersebut. Mirah paksa diri buat dan submit sbb mirah rasa itulah 'masa lapang' yg plg baik baik utk mirah selesaikan nya setelah byk kali tertangguh dek kerja2 lain..

mmg syukur amat ini.. Alhamdulillah..