Saturday, January 30, 2010

Masih tak sihat...

Kami di Muar ni. Anak-anak saya masih belum sihat. Haih bersilih ganti demam, kejap baik, esok demam semula, bergilir-gilir pula tu. Oh ya malam tadi, kami bawa khadijah ke An-Nur sebab badan dia panas sangat, sampai hospital, doktor check suhu dia 38.9 C. Saya cakap yang masa kat rumah, badan dia lagi panas. Dia terus masuk ubat ikut punggung. Lepas tu, doktor cakap khadijah nak kena ambil gas, hah terkejut saya. Memang dia batuk, selsema juga. Saya tak benarkan doktor buat sebab saya rasa keadaan dia tak seteruk itu, doktor cakap ok tapi dia suh monitor, kalau hari ini masih tidak baik, dia suh datang hospital lagi.

Pagi tadi, mereka ok, bila dah petang ni, masing-masing dah kepenatan. Selepas bagi ubat tadi, semua dah tidur. Badan dah kurang panasnya. Probably, esok kami akan ke hospital an-nur semula. Doakan mereka cepat sembuh. Doktor cakap kalau sampai ahad belum baik, dia minta datang untuk check darah.

Anak saudara saya juga tengah sakit, tetiba kena admitted kat hosp selayang suspected pneumonia. Moga cepat sembuh juga. Sungguh unexpected.