Friday, April 10, 2009

Baby Cute Contest

Heheh ummi tetiba terlebih rajin dan suka nak try plak contest ni. Dalam duk bloghopping terjumpa blog ni. Bukan senang ummi nak join contest ni, sebab memang ummi tak pernah join mana-mana contest apatah lagi online nih. Tapi datang angin nak mencuba nih.
So syarat2 nya adalah:

1. Add @ Link Mama_Aqish di blogroll/bloglist anda. - Sudah.
2. Anda diWajibkan untuk menjadi Follower Mama_Aqish - Sudah
3. Gambar yang dihantar mestilah merupakan gambar Baby anda yang Latest sekali.... - ya kira latest lah setakat ni.
4. Sila hantar hanya sekeping gambar sahaja.... - Noted
5. Sila nyatakan ape yang menarik tentang anak anda & mengapa dia layak menjadi pemenang baby cute contest???

Dari pandangan mata seorang ibu lah kan, sebab anak saya, khadijah lahir as preemie, jadi memang dia sangat bertuah. Considered lucky sebab survived walaupun Doc hanya bagi harapan 50-50 masa awal kelahirannya dan namun, sihat sehingga ke hari ini. Syukur padaMu ya Allah. Akan mencecah usia setahun ahad ni (12/4/09), walaupun masih belum mampu duduk sendiri, dia dah pandai bangun memanjat tau. Dalam sebulan lepas ni, baru pandai senyum, gelak dan bercakap dalam bahasanya nya. Saya suka gambar itu sebab dia sedang senyum simpul melihat saya mengambil gambarnya. So sweet walaupun rambut baru kena cukur. Heheh..
As added point, kalau menang contest ni, consider the tight as a birthday present lah kan. Setakat ni khadijah baru ada 2 tights size 3-6 bulan. Memang dah tak muat. Hihi alangkah best dapat tight baru ni kan.. :)

6. Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ini beserta dengan email address. Untuk pemilihan pemenang nanti... - ok.

7. Gambar kesemua baby yang masuk contest berkenaan akan di paparkan pada blog ini...
8. Hadiah untuk pemenang ialah sehelai tight yang boleh dipilih sendiri dari website http://tightforbaby.blogspot.com/ & hadiah akan dihantar melalui pos sampai ke depan pintu rumah @ pejabat...

9. Pemenang akan diadili oleh hakim yang berpengalaman & keputusan adalah muktamad sebarang surat menyurat tidak akan dilayan....

Ok dah siap. So mummies lain, try lah contest ni juga yea.

6 comments:

Yatie said...

cumels dan gediiks aje ghupenyer... untie suke pasni suh bonda mu beli legging ngan untie ek.. tights dh ada legging plak la yer...

YuSniZa said...
This comment has been removed by the author.
YuSniZa said...

Muka Khadijah manis..kening terangkat ckit bile senyum.. Muka ala2 bujur sirih..dah besa nnti msti cantik and maybe tinggi lampai orngnyer.. Aisyah pulak comel and chubby..hehe

kakyong said...

salam ziarah..

kakyong menerjah dr blog mama_aqish...
comel & manis senyuman nyer... !

mirah said...

Yatie, oh mu mengata anakku gediks yea.. heheh

Yus, kalau tengok real lagi comel. Ramai yg cakap macam tu. Hihi..

Kak Yong, thanx dropping by.

tHrEE oF us said...

pandainye tenyummmm....

good luck ye Khadija!