Thursday, July 28, 2011

Dentist

Maafkanlah saya kerana tidak sempat nak update blog ini. Saya masih ingat janji saya nak habiskan siri pengalaman bawa anak-anak umrah. InsyaAllah saya update sedikit masa lagi ya. Baru baik dari selsema, batuk dan hilang suara serentak dengan berakhirnya Program Kecemerlangan Kemasyarakatan bersama orang asli negeri selangor. Alhamdulillah. Tapi, nak kena siap sedia, brainstorm untuk aktiviti selanjutnya bulan November ini, dengan nak cari penaja lagi. Takpe, kita buat perlahan-lahan ya. Laporan program pun belum siap lagi. Bagi kami tarik nafas sekejap, siap sedia untuk Ramadhan dahulu. Pejam celik dah nak puasa semula dah. Moga-moga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya. Banyak perkara nak uruskan ini dan jangan lupa persedian rohani juga.

Majlis Perasmian Program Kecemerlangan Kemasyarakatan
Semalam bawa anak-anak buat lawatan kali pertama ke klinik gigi. Dalam kereta, semua cakap ok. Ha bila dah masuk bilik doktor tu, baru masing-masing nak menyorok semuanya. Yang check gigi mereka bukan doktor, tapi staff nurse. Mula-mula Aisyah ok, macam-macam nurse tu intro kat dia, pastu bila nurse tu cuba nak polish gigi dia guna berus tu, dia refused. Dapat buat bahagian depan je. Nurse tu cakap, takpelah cukuplah untuk kali pertama ini. Lagi pula gigi mereka semua ok, Tiada masalah setakat ini, jadi maintain berus gigi dan observe je lah, lagi 6 bulan datang lagi. Khadijah pula baring sama dengan saya. Dia berani daripada Aisyah tapi nurse tu tak nak polish gigi dia, dia cakap tunggu akan datang sebab risau bebudak tu fobia lak nanti. Ok lah tu untuk kali pertama, nanti kita datang lagi ya anak-anak...


Mula-mula Nurse tu beri dia cermin suruh tengok gigi. Masa ni ok lagi.. Dia pakai uniform Taski sebab lepas tu terus hantar dia ke Taski. Khadijah hantar balik ke rumah pengasuh dia.
Mata dah terpejam-pejam dah..Ummi dah kena masuk campur..
Aisyah dah geleng kepala tak nak, pastu siap tepis tangan nurse tu, lepas tu dia tak nak dah. Puas lah nurse tu pujuk cakap ubat gigi perisa strawberry lah..semua tak dilayannya.
Banyak perkara berlaku dalam masa sebulan ini. Nantikan entry mereka mandi kolam di PD, entry Hari Sukan Taski Aisyah dan di Pesta Flora 2011 serta pelbagai lagi. Apapun, saya akan habiskan entry Umrah itu dahulu.InsyaAllah..


1 comment:

Nieza Ishak said...

nieza pun asyik tangguh jerk nak bawak anak2 pergi dentist. sbb kena pergi sabtu petang masa klinik kosong.