Tuesday, November 10, 2009

cari idea

Last week bawa aisyah and khadijah pergi check up 2thn 10bulan dan 1thn 6bulan. Berat masing-masing adalah 15.5kg dan 8.1kg.
Selera makan aisyah kira ok lah, eventhough ada ups and down dalam seminggu tu, tapi mood makan khadijah nampaknya turun mendadak. Makan nasi 3,4 suap je. Oh adik, kenapa ni? Makanlah dik, bulan depan kita ada appoinment dengan paed dan dietician. Makan banyak-banyak so berat adik bertambah lagi.

sekian.
Dari ummi yang tengah cari idea nak masak apa kat anak-anak dia. Huhu.

p/s: for those yang keep coming to this blog baca pasal PTD, sorry i've removed the pages. Dah tak relevan kalau simpan pun. Biar self-reviewed je k.


2 comments:

Salwa said...

best nya! berat aisyah sgt bagus...15.5kg!
i wish kauthar pun berat begitu jga
dia makan banyak tapi badan 11kg saja
my aisyah lagi ringan dari khadijah : 8kg saja at 1.4 mos...
tp makan byk susu pun byk
haih risau dah ni
hehe

mirah said...

Sal,
sangat bagus eh? Hehe mmg lah tapi berat yang amat bila nak angkat. Tak larat ummi angkat dia weh, pastu malam2 asyik kena terajang kaki dia je, punyalah lasak tidur. Adalah 2,3 kali kena angkat dia letak kat tilam dia semula. Kalau tak, dengan adik2 kena langgar sama dia..huhu..

aisyah baru 1.4, ni 12hb khadijah dah turn 19months, minum susu ok, makan je lah kurang padahal sebelum ni pantang suap nasi, lajuje dia makan.