Tuesday, June 4, 2013

Sukan TASKI Khadijah 2013

Bulan lepas TASKI Khadijah adakan sukan peringkat TASKI Daerah Serdang. Ada gabungan tiga buah TASKI bersama. Khadijah ini adalah sangat pemalu di taski rupanya sebab cikgu-cikgu complaint dia tak banyak bercakap, sedangkan kat rumah, suara dialah paling kuat. Subhanallah. Dan buktinya bila tiba hari sukan ini, dia menangis tak nak masuk padang. Ah sudah. Setelah dipujuk-pujuk, mujurlah pengasuh Adam pun datang sebab anak dia pun di taski yang sama, maka pengasuh Adam itulah yang bantu tengokkan dan jagakan Adam, kalau tidak, mahu menangis mak nak layan dua-dua tengah-tengah panas tu. Sigh.

Inilah beberapa keping gaambar yang ada dalam telefon, yang lain dalam ipad. inilah masalahnya bila asal nak tulis blog je gambar takde sebab guna lain-lain device kan. 

Inilah budak yang menangis tu.

Tengah berarak masuk perbarisan katanya..
Khadijah dan kawan-kawannya.

Khadijah main dua jenis sukan je. Lari pass baton dan lari bawa bola dalam sudu kot. Eh lupa, iyalah sekejap lari ke sini kejap pergi tengok Adam. Adam siap mengamuk-ngamuk nak tidur, bawa masuk kereta kena aircond baru lena. Khadijah menang saguhati je semua. Ok lah tu tahun depan cuba yang terbaik k. Bila dah lepas main sukan tu, elok pula mood dia, terlompat-lompat, berkari ke sana sini takde nangispun. Mmm.. anak-anak..


No comments: